Grängesberg

Maskinhuset

Samtidigt
1 juli–8 augusti

Sommaren 2021 visas återigen konst i Maskinhuset! Tre konstnärer ställer ut verk som utmanar, ställer frågor och söker svar. I projektet Som Fågel undersöker Sahar Burhan hur känslan av instabilitet påverkar oss människor. Sahar arbetar med workshops om asyl och flykt, om människor som tvingas lämna sina hem på grund av krig.
 
Sätt krokben för vaneseendet av Christer Themptander ifrågasätter och kommenterar med absurda, bitska och poetiska collage maktutövande och orättvisor i samhället. Han arbetar med enkla verktyg som sax, lim och kopiator för att skapa sina lekfulla och träffsäkra bilder.
 
I IDEA Holkhem av Frans van Bruggen undrar en främmande fågel: Vart tog Folkhemmet vägen? Frans verk är en satirisk bildberättelse, en fabel utförd i träreliefer.
 
Maskinhuset är en funkispärla bland Bergslagens industriarv som idag är en plats för samtida uttryck i form av konst och upplevelser. En gång rymde denna magnifika hall hissmaskineriet till Grängesbergsgruvan. För den som är arkitektoniskt intresserad är byggnaden en konstupplevelse i sig och väl värd en omväg.
 
Utställningen arrangeras av Västerbergslagens konstförening.

Maskinhuset
Dillners väg 10, Grängesberg
Öppettider och information:
mittgrangesberg.se/portfolio/maskinhuset
facebook.com/maskinhusetgrangesberg

DAT-webb-maskinhuset